Ferari

15 Nov, 2008

Velicanstveni 599 GTB Fiorano

Generalna — Autor ferari @ 02:44

Prosli put sam pisao o Ferarijevom osvajanju titule u Formuli 1. Sezona formule se zavrsila tako da je to vec postalo istorija. Ovog puta cu vam pisati o najnovijem ferarijevom modelu kog verovatno svi znate, a ako ne znate evo sanse da saznate o njemu neke stvari. Kao prvo vec je dobio propratni komentar koji glasi: Pobednik pre starta. Nije ni cudo. U pitanju je velicanstveni 599 gtb fiorano. Ovaj auto spada u ekskluzivnu kategoriju automobila sa cenom oko 400.000 evra. U istom drustvu su I Porse karera GT I Mercedes SLR. Italijanska fabrika se za utakmicu u 'ligi izuzetnih' automobila pripremila kao I uvek – pobednicki. Sa 'tricavih' 620 konja, malo tehnike iz Formule 1 I upadljivim I agresivnim izgledom. Jedan gospodin koji se zove Dzejson Kastriota koji inace radi kod Pininfarine je tako smekerski nacrtao 599 gtb da auto deluje da pobedjuje na trkama cak I kad stoji u mestu. 599 odise dizajnom punim prestiza stila I moci... Samo je potrebno primetiti detalje kao sto su otvori za vazduh (ima ih cak jedanaest) da bi se izveo zakljucak da u poredjenju sa prethodnim modelom 575 maranelo ova nova masina Ima jos izrazenije sportske karakteristike. To je I logicno jer je 599 gtb naslednik prethodnog modela – 575 maranelo.

Ferrari 599 GTB Fiorano

E sad, pritisnemo dugme da bi se upalio motor ( jednog lepog dana ;) ), a menjac tada naravno funkcionise u automatskom modu. Kako kazu ljudi iz naseg Auto-bilda, automobilskog casopisa koji su inace imali tu srecu da ga testiraju ( deo I mog teksta je preuzet od njih) zvuk je prilicno neprimetan. Tek nakon 4000. obrtaja cuje se prava muzika iz izduvnog sistema I to zahvaljujuci sistemu klapni koje se otvaraju na visokim obrtajima. Elektronsko ogibljenje omogucava da se neosetno prelazi preko rupa. Sto znaci da u ovakvoj vrsti voznje nema sportske tvrdoce I agresivnosti. Iz fabrike isticu da tako mora biti zbog musterija koje u proseku godisnje prelaze 10.000 km najvise po Azurnoj obali...

Ferrari 599 GTB Fiorano

Ferrari 599 GTB Fiorano


Komentari

  1. Sta reci o ferariju a da vec nije receno! Slika sve kaze...Ali ovaj model se stvarno izdvaja...Kolika mu je max brzina???

    Autor Simo — 30 Nov 2008, 01:03


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me