Ferari

Ferrari 612 Scaglietti by Imola Racing

Generalna — Autor ferari @ 02:03
Ferrari 612 Scaglietti by Imola Racing Štampaj E-pošta
Oprema nudi novi izgled i obećava još dodatnih performansi od velikog GT-a.

KAO što ime nagoveštava, tjuneri u Imola Racing se specijalizuju za modifikacije Ferrarija a najnovija kreacija demonstrira njihovo umeće na vrlo dramatičan način.

Radeći na osnovi već odličnog Ferrari 612 Scagliettia, Imola doprinosi novom opremom za kroseriju i rangom nadogradnji performansi uz pomoć matične kompanije Dimex Automotive Group.

Enterijer može biti kastomizovan po želji kupca, što je jedan od osnovnih pravilnika svakog iole ozbiljnog tjunera današnjice, ali u ovom slučaju to se ograničava na kombinaciju crne i crvene kože, alkantare i aluminijumskog i ugljeničnog trima.

Tačni detalji što se tiče modifikacija performansi još uvek nedostaju, ali se zna da će "konja" biti 648 što 612 prebacuje u domen Enza koji je za samo 3 "konja" jači. Veća veličina i težina Scagliettia znači da će performanse biti nešto manje brutalne ali će, i pored toga, biti značajno poboljšane u odnosu na standardni V12 od 540ks.

Promocija novog Ferarija

Generalna — Autor ferari @ 01:01
Promocija novog Ferarija u MuđeluBeta
Beta

Novi bolid Ferarija debitovaće na stazi u ponedeljak, a u saopštenju italijanske ekipe kaže se da su loši vremenski uslovi, kao i sneg koji je mnogo napadao u poslednjih nekoliko dana, krivi za promenu planova.

Ferari će biti prva ekipa koja će prezentovati bolid za novi sezonu, a prošlogodišnji vicešampion Felipe Masa će imati čas da ga prvi provoza.

Skup Ferrarija za Ginisovu knjigu rekorda

Generalna — Autor ferari @ 00:38
Skup Ferrarija za Ginisovu knjigu rekorda Ispis
 
 

 

Image 

Neverovatan prizor snimljen je tokom najvećeg skupa Ferraija ikada na jednom mestu. Zvaničnici Ginisove knjige rekorda bili su na licu mesta da potvrde ovu činjenicu.

 

Događaj koji smo najavljivali organizovan je povodom 60 godina legendarne, italijanske marke. Na stazi Silversone našlo se preko 385 Ferarija.

Ova lokacija je izabrana zbog istorijskog značaja za italijansku kompaniju. Britanska staza je mesto na kojem je Ferrari prvi put pobedio u F1 šampionatu. 14. jula 1951. godine za volanom pobedničkog Ferrrarija 375 nalazio se Froilan Gonzales.

 

 Image

 

U okviru ove manifestacije pojavio se i rekordan broj modela F40, precizno 40 Ferrarija F40. Izuzetno retki FXX pojavio se takođe na stazi Silverstone (proizvedeno samo 29 primeraka, plus jedan za Michaela Schumachera).